Wat is vereist?
- HBO werk- en denkniveau + PABO-diploma
- Affiniteit met vernieuwingsonderwijs
- Pedagogisch tact en didactische vaardigheden
- Verantwoordelijkheidsgevoel en goed kunnen samenwerken
- Goede beheersing Nederlandse taal
Wat krijg je?
- €2.600 - €5.100 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
- 24 tot 32-urige werkweek (optie tot tijdelijke uitbreiding)
- Flexibele werktijden en vakantie in afstemming met je collega's
- Teamtrainingen en eventuele individuele opleidingen
Wat doe je?
- 45% Leerlingen coachen en lesgeven
- 35% Curriculum ontwikkelen en onderwijs op maat ontwikkelen
- 10% Meedenken over ontwikkelingen van De School en het onderwijs
- 10% Onderwijskundig samenwerken met leerlingen en ouders
Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.
Interesse
Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd? Neem contact met ons op.Daphne Spekkers & Eef Haenen
Duo-directie
Vacature
Als Leerkracht bij De School ben je samen met het team verantwoordelijk voor het leerproces van leerlingen in de breedste zin van het woord. De School is een pionier in het basisonderwijs en hanteert flexibele onderwijs- en werktijden. De School werkt in thema’s van tien weken. Per leerling stel je aan het eind van elk thema, dus vijf keer per jaar, een individueel leerplan op voor het aankomende thema. Je bespreekt met het kind en ouder(s) waar het kind naartoe wil groeien, en overlegt dit met het team. Aan de hand van deze gesprekken - in combinatie met observaties tijdens de lessen en toetsen - stel je een persoonlijk leerplan op. In dit plan verwijs je ook naar het groepsleerplan, dat je elke tien weken opstelt en de basis vormt voor het zelf ontwikkelde, thematische onderwijs.
Je wordt als leerkracht aangemoedigd om mee te denken aan en te beslissen in het beleid en om samen met collega's het onderwijs te ontwikkelen. Dit doe je in verschillende kringen in het sociocratische model. Je ontwikkelt en verzorgt inhoudelijk sterke en aantrekkelijke lessen binnen de thema’s. Deze lessen ontwerp je grotendeels zelf, maar wel in lijn met de kerndoelen en landelijke normering. De School werkt ook veel met gastdocenten die passen bij de thema's. Deze gastlessen zijn gericht op kerndoelen zoals kunst, sport, natuur en techniek.
Naast dat je leerkracht bent, neem je ook werkzaamheden van remedial teacher, intern begeleider, huiswerkbegeleider en onderwijsontwikkelaar op je. De functie is dus erg breed en je bent in principe inzetbaar voor leerlingen van vier tot veertien jaar. Je werkt in een team met ongeveer vijftien collega’s. Dit zijn leerkrachten, intern begeleiders, pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten, vakdocenten en directieleden.
Lees hier meer over het vernieuwende onderwijs van De School.
Als je een ondernemend karakter hebt en graag met een enthousiast team wilt werken aan de vernieuwing van het onderwijs, dan is dit een baan voor jou.
Werkweek
Robin Jansen
Het geeft voldoening als leerlingen goed samenwerken binnen het thema. Ze geven waardevolle input waardoor jij als leerkracht ook geïnspireerd wordt om het onderwijs verder vorm te geven.
Op een mindere werkdag regent het zo hard dat jullie niet naar buiten kunnen in de pauze. De sfeer in de groep raakt hierdoor uit balans en er vindt een conflict plaats tussen leerlingen. Conflicten oplossen door geweldloze communicatie is daarentegen wel een mooi proces.
-
- Dagopening
- Leerlingen lesgeven, coachen en begeleiden
- Lunch
- Leerlingen lesgeven, coachen en begeleiden
- Leerlingen lesgeven, coachen en begeleiden
- Individuele leerplannen ontwikkelen
-
- Lunch en buitenspelen
- Buitenspelen
- Leerlingen lesgeven, coachen en begeleiden
- Individuele begeleiding geven
- Lessen voorbereiden
- Mailbox bijwerken
- Bouwoverleg
-
- Dagopening
- Lunch en buitenspelen
- Buitenspelen
- Leerlingen lesgeven, coachen en begeleiden
- Groepsleerplan ontwikkelen
- Leerlingen lesgeven, coachen en begeleiden
- Gastles van externe vakdocent bijwonen
-
- Dagopening
- Lunch en buitenspelen
- Leerlingen lesgeven, coachen en begeleiden
- Kringoverleg met ouders
- Individuele begeleiding geven
- Persoonlijk ontwikkelingsgesprek met interne opleider
- Excursie
-
Voorbeeld uit de praktijk
Groeipad
Als leerkracht volg je jouw persoonlijke groeipad. In een jaarlijks persoonlijk kringgesprek met directeur zet je je eigen plannen en opleidingen voor de toekomst uit, en maak je daar afspraken over. Daarbij gaan jullie uit van jouw specifieke interesses en kwaliteiten in combinatie met wat er nodig is voor De School zelf.
Werken bij De School
De School in Zandvoort is in 2008 gestart als eerste basisschool met ruime schooltijden om zo onderwijs op maat te realiseren. In die ruime tijden wordt er gevarieerd onderwijs aangeboden rond aantrekkelijke thema’s. De School is vijftig weken per jaar open, van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur, en werkt in vijf perioden van tien weken. Aan het eind van elke periode worden gesprekken gevoerd tussen ouders, leerkracht en kind. Tijdens deze gesprekken worden school en thuis zo concreet mogelijk op elkaar afgestemd. Zo creëert De School een omgeving waar kinderen leren wat nodig is om zelfstandig en gelukkig in de maatschappij te leven.
- Hoofdkantoor in Zandvoort
- 26 werknemers
- 85% / 15%
- Gem. leeftijd 35 jaar
- Thuiswerken in overleg