Leerkracht

De School Zandvoort

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau + PABO-diploma
 • Affiniteit met vernieuwingsonderwijs
 • Pedagogisch tact en didactische vaardigheden
 • Verantwoordelijkheidsgevoel en goed kunnen samenwerken
 • Goede beheersing Nederlandse taal

Wat krijg je?

 • €2.600 - €5.100 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 24 tot 32-urige werkweek (optie tot tijdelijke uitbreiding)
 • Flexibele werktijden en vakantie in afstemming met je collega's
 • Teamtrainingen en eventuele individuele opleidingen

Wat doe je?

 • 45% Leerlingen coachen en lesgeven
 • 35% Curriculum ontwikkelen en onderwijs op maat ontwikkelen
 • 10% Meedenken over ontwikkelingen van De School en het onderwijs
 • 10% Onderwijskundig samenwerken met leerlingen en ouders

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Interesse

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Vacature

Als Leerkracht bij De School ben je samen met het team verantwoordelijk voor het leerproces van leerlingen in de breedste zin van het woord. De School is een pionier in het ​basisonderwijs en hanteert flexibele onderwijs- en werktijden. De School werkt in thema’s van tien weken. Per leerling stel je aan het eind van elk thema, dus vijf keer per jaar, een individueel leerplan op voor het aankomende thema. Je bespreekt met ​het kind​ en ouder(s) waar ​het kind naartoe wil groeien, en overlegt dit met het team. Aan de hand van deze gesprekken - in combinatie met observaties tijdens de lessen en toetsen - stel je een persoonlijk ​leerplan op. In dit plan verwijs je ook naar het groepsleerplan, dat je elke tien weken opstelt ​en de basis vormt voor het zelf ontwikkelde, thematische onderwijs.

Je wordt als leerkracht aangemoedigd om ​mee te denken aan en te beslissen in het beleid en om samen met collega's het onderwijs te ontwikkelen. Dit doe je in verschillende kringen in het sociocratische model. Je ​ontwikkelt en verzorgt inhoudelijk sterke en aantrekkelijke lessen binnen de thema’s. Deze lessen ontwerp je grotendeels zelf, maar wel in lijn met de kerndoelen en landelijke normering. De School werkt ook veel met gastdocenten die passen bij de thema's. Deze gastlessen zijn gericht op kerndoelen zoals kunst, sport, natuur en techniek.

Naast dat je leerkracht bent, neem je ook werkzaamheden van remedial teacher, intern begeleider, huiswerkbegeleider en onderwijsontwikkelaar op je. De functie is dus erg breed en je bent in principe inzetbaar voor leerlingen van vier tot veertien jaar. Je werkt in een team met ongeveer vijftien collega’s. Dit zijn leerkrachten, intern begeleiders, pedagogisch medewerkers, ​onderwijsassistenten, vakdocenten en directieleden.

Lees hier meer over het vernieuwende onderwijs van De School.

Als je een ondernemend karakter hebt en graag met een enthousiast team wilt werken aan de vernieuwing van het onderwijs, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Leerkracht
Robin Jansen

Het geeft voldoening als leerlingen goed samenwerken binnen het thema. Ze geven waardevolle input waardoor jij als leerkracht ook geïnspireerd wordt om het onderwijs verder vorm te geven.

Op een mindere werkdag regent het zo hard dat jullie niet naar buiten kunnen in de pauze. De sfeer in de groep raakt hierdoor uit balans en er vindt een conflict plaats tussen leerlingen. Conflicten oplossen door geweldloze communicatie is daarentegen wel een mooi proces.

  • Lunch en buitenspelen
  • Buitenspelen
  • Leerlingen lesgeven, coachen en begeleiden
  • Individuele begeleiding geven
  • Lessen voorbereiden
  • Mailbox bijwerken
  • Bouwoverleg
  • Lunch en buitenspelen
  • Leerlingen lesgeven, coachen en begeleiden
  • Individuele begeleiding geven
  • Persoonlijk ontwikkelingsgesprek met interne opleider
  • Excursie

Voorbeeld uit de praktijk

Een nieuwe collega vraagt hoe het onderwijs vormgegeven moet en kan worden. Hoe leg je dit uit?

Elke tien weken bekijk je als leerkracht hoe de ontwikkeling van de leerlingen en het aanbod van het onderwijs ontwikkeld. Op basis hiervan probeer je de interesse, motivatie en potentie van leerlingen aan te spreken, zodat zij zich in doorgaande lijn kunnen doorontwikkelen. Dit is anders dan het normale basisonderwijs, waar je als leerling moet aantonen dat je de vaststaande stof beheerst, voordat je naar het volgende leerjaar mag.

Op De School werk je zonder leerstofjaarklassensysteem. In plaats daarvan stel je per leerling een persoonlijk leerplan op, waarbij je een continue ontwikkelingslijn uitzet. Praktisch gezien betekent dit dat je elke tien weken het oude leerplan evalueert en een nieuw leerplan opstelt. Dit bespreek je met de leerlingen en ouders in een kringgesprek.

Het is van belang dat er binnen het lesaanbod gedifferentieerd kan worden, zodat de leerlingen op hun eigen niveau uitgedaagd worden en tegelijkertijd hun creativiteit kwijt kunnen. Daarnaast moeten de kerndoelen en het desbetreffende thema aan bod komen.

Groeipad

Als leerkracht volg je jouw persoonlijke groeipad. In een jaarlijks persoonlijk kringgesprek met directeur zet je je eigen plannen en opleidingen voor de toekomst uit, en maak je daar afspraken over. Daarbij gaan jullie uit van jouw specifieke interesses en kwaliteiten in combinatie met wat er nodig is voor De School zelf.

Leerkracht L10
Leerkracht L11
Intern Opleider
Adjunct Directeur

Werken bij De School

De School in Zandvoort is in 2008 gestart als eerste basisschool met ruime schooltijden om zo onderwijs op maat te realiseren. In die ruime tijden wordt er gevarieerd onderwijs aangeboden rond aantrekkelijke thema’s. De School is vijftig weken per jaar open, van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur, en werkt in vijf perioden van tien weken. Aan het eind van elke periode worden gesprekken gevoerd tussen ouders, leerkracht en kind. Tijdens deze gesprekken worden school en thuis zo concreet mogelijk op elkaar afgestemd. Zo creëert De School een omgeving waar kinderen leren wat nodig is om zelfstandig en gelukkig in de maatschappij te leven.

 • Hoofdkantoor in Zandvoort
 • 26 werknemers
 • 85% / 15%
 • Gem. leeftijd 35 jaar
 • Thuiswerken in overleg

Collega's

Michelle Glorie - Leerkracht

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Twee jaar geleden kwam ik op VPRO Tegenlicht een artikel over De School in Zandvoort tegen. Mijn interesse was direct gewekt. Wat een verfrissende onderwijsvorm waarbij er daadwerkelijk passend onderwijs wordt geboden aan ieder kind. Daarnaast sprak de flexibiliteit van deze onderwijsvorm mij zeer aan.

Wat was je vorige baan?
Marketing & communicatie manager - Moresenz.

Wat doe je in je vrije tijd?
Trainen van Ijslandse paarden, ik ben graag buiten en schrijf artikelen voor een tijdschrift.

Robin Jansen (31) - Leerkracht & Bouwcoördinator onderbouw

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Een van de belangrijkste redenen dat ik bij De School werk, is dat er scholing op maat wordt gemaakt. Als leerkracht heb je de vrijheid om zelf onderwijs te ontwikkelen. Het team heeft een frisse en kritische blik op educatie. Er wordt nauw samen gewerkt met alle collega's en alle deuren staan open.

Wat was je vorige baan?
Locatiemanager - Scandinavian Wintersports

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, wandelen en skiën

Pieter Bakker (35) - Leerkracht

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben op zoek gegaan naar een school waar ik zelf lessen kan ontwikkelen en waar kinderen invloed hebben op hoe hun schooldag eruit ziet. Precies wat ik gevonden heb bij De School!

Wat was je vorige baan?
Leerkracht economie voortgezet onderwijs.

Wat doe je in je vrije tijd?
Roeien, vakantie & Netflixen

Irene Weijers - Leerkracht

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Omdat ik vind dat elk kind recht heeft op passend onderwijs. Gelijke kansen door 'ongelijk' onderwijs. Door elk kind zijn persoonlijke leerplan te geven, kan je het beste uit elk kind naar boven halen.

Wat was je vorige baan?
Invalkracht bij de BSO en huiswerkbegeleider.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, lezen, film kijken.

Sollicitatieproces

Kennismakingsgesprek met Directeur
Eerste gesprek
Meedraaidag op De School
Arbeidsvoorwaardengesprek
Je hebt de baan!

Interessante baan?

Interesse Solliciteer nu